HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma | olaj | 2 evőkanál (sárga) currypaszta | 2 gerezd fokhagyma | 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér | 35 dkg vörös lencse | 1 teáskanál őrölt római kömény | 1 teáskanál csilikrém vagy 1 csilipaprika, aprítva | 1 doboz hámozott, darabolt paradicsom (40 dkg) | 1 liter zöldségleves | só | 1 kis csokor petrezselyem
1. A tisztított vöröshagymát szeleteljük fel, olajon fonnyasszuk meg, adjuk hozzá a currypasztát, a zúzott fokhagymát, a gyömbért. Forgassuk át az olajon, majd adjuk hozzá az átmosott lencsét. Fűszerezzük a római köménnyel, csilivel.
2. Adjuk hozzá a paradicsomot, majd öntsük fel a zöldséglevessel. Sózzuk, takarékon főzzük készre kb. 30 perc alatt. Szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel, tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA: 427 KCAL/ADAG
A receptet a Nők Lapja Konyha július-augusztusi számában találjátok, ahol további keleti különlegességekre is rábukkanhattok.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője