Ha azt gondoljátok, a brokkoli, karfiol, vagy éppen a sütőtökkrémlevesen túl nincs élet, akkor még biztos nem próbáltátok a paprikakrémet.

23e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 darab csirkefarhát | 50 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, hagyma, petrezselyem) | só, bors | 1 ág friss rozmaring | 3-4 darab babérlevél | 3 darab zöld kaliforniai paprika | 1 fej vöröshagyma | 20 dkg burgonya | olívaolaj | 20 dkg érlelt kemény vagy félkemény sajt (pl. cheddar, ementáli) | 1 hosszú bagett, felkarikázva | 10 dkg feta sajt

1. A farhátat feltesszük főni 1 liter vízben a megtisztított leves- zöldségekkel. Enyhén sózzuk, borsozzuk, beletesszük a rozmaringot és a babérlevelet. Kb. 30 percig forraljuk, majd leszűrjük, ez lesz az alaplevünk.

2. A kimagozott, felkockázott paprikát, a finomra vágott vörös- hagymát, az apróra kockázott burgonyát egy magasabb falú serpenyőben olajon pirítani kezdjük. Először a hagymát, majd 2 perc után a paprikát, végül a burgonyát dobjuk hozzá. Sóval, borssal, őrölt vagy friss rozmaringgal fűszerezzük, majd addig pároljuk, amíg megpuhul a burgonya.

3. A leszűrt alaplevet ráöntjük (ha alacsony a serpenyő, egy fazékba áttesszük). Belereszeljük a sajtot, majd botturmixszal összepürésítjük. Ha nem szeretjük darabosan, még egyszer átszűrjük.

4. A kenyérszeletek tetejére fetát morzsolunk, sütőben meggrillezzük, és a leves mellé tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + ALAPLÉ FŐZÉSE
KALÓRIA: 465 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha július-augusztusi számában jelent meg.

Recept: Hernyák Tomi

Fotó: Gyugyi Péter