Könnyedet kánikulában: nektarinos, cukkinis, kecskesajtos kuszkuszsaláta

A kánikulában három szempont fontos igazán egy receptnél: hogy gyors legyen, könnyen emészthető és hűsítő. A kuszkuszsaláta mindezt tudja!

39e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

25 dkg kuszkusz | 8 evőkanál olívaolaj | 2 kis fej lila hagyma | 8 darab nektarin | 2 közepes salátacukkini | 1 nagy citrom leve | só | 1 nagy csokor menta | 15 dkg kecskesajt

1. A kuszkuszt 2,5 dl forró vízzel felöntjük, 2 evőkanál olívaolajjal elkeverjük, majd hagyjuk, hogy megduzzadjon és kihűljön.

2. A tisztított lila hagymát vékony csíkokra vágjuk, a nektarinokat felkockázzuk, a cukkinit megmossuk, szárvégeit levágjuk, majd almareszelőn lereszeljük.

3. A kuszkuszhoz keverjük a nektarint, hagymát és a cukkinit. A maradék olívaolajjal és citrom facsart levével meglocsoljuk a salátát. Sózzuk. A mentát apróra vágjuk, a salátához keverjük, majd a tetejére morzsoljuk a kecskesajtot.

ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC
KALÓRIA: 604 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. július-augusztusi számában jelent meg.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője