A tiramisuról nem éppen a limoncellós változat jut az ember eszébe, pedig bármennyire meglepő, így is nagyon finom az olasz sütemény.

47e

HOZZÁVALÓK 6-8 ADAGHOZ:

1 teáskanál zselatinpor | fél dl víz | 4 tojássárgája | 10 dkg cukor | 3 dl habtejszín | 25 dkg mascarpone | 2 lime héja és leve | 20 dkg babapiskóta
A sziruphoz: 2 dl limoncello likőr | 1 lime leve

1. A krémhez megduzzasztjuk a zselatint a fél dl hideg vízzel, majd mikróban forróra melegítjük. A tojássárgáját kézi habverővel elkeverjük a cukorral, a tejszínt felforraljuk. A tejszínt hozzákeverjük a cukros sárgájához, majd újra visszatesszük a tűzre. Ügyeljünk arra, hogy ne forrjon fel. Hozzákeverjük az oldott zselatint, végül kihűtjük.

2. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg megdermed a krém, ekkor robotgéppel simára keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a lime levét és héját.

3. Poharakba rétegezzük: alulra limoncellós, lime-os lébe mártott babapiskóta kerül, erre krémet teszünk, majd ismét babapiskótát, végül krémmel befedjük. Lime-szeletekkel és mentával díszíthetjük.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 416 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. július-augusztusi számában jelent meg, még több isteni sütemény társaságában.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Acsai Miklós