A kevert tésztás sütemények a legegyszerűbben és leggyorsabban összedobható édességek közé tartoznak, ezért ideálisak a nyári napokra is. Nem kell miattuk hosszú órákat állni a konyhában, és a legtöbbjük akár csomagolható is, hogy magunkkal vigyük a strandra. Urbán Gábor szezonális gyümölcsöket használt, a legtöbb receptben könnyedén kicserélhetjük egyiket a másikra, ha éppen az ajánlott nincs kéznél!
Hozzávalók 10-12 szelethez:
A tésztához: 25 dkg vaj/margarin, 25 dkg porcukor, 4 tojás, fél csomag sütőpor, 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor, 10 dkg durvára vágott étcsokoládé, 25 dkg liszt, 15 dkg magozott, felkockázott sárgabarack (konzerv őszibarack is jó helyette, illetve bármilyen idénygyümölcs)
A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé, 1-2 evőkanál étolaj, 2-3 dkg étcsokoládé-forgács, 2-3 szem friss sárgabarack
1. Keverőtálban robotgéppel kihabosítjuk a puha vajat/margarint és a porcukrot, majd egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, végül beleforgatjuk a sütőporral, kakaóporral és durvára vágott étcsokoládéval elkevert lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a felkockázott barackot.
2. Sütőpapírral kibélelt kenyérformába (alagútformába) öntjük, és 160 ºC-ra előmelegített sütőben 50-55 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, kihűtjük.
3. Tálalás előtt a vízgőz fölött megolvasztott, olajjal hígított étcsokoládéval bevonjuk, csokoládéforgáccsal és felcikkezett barackkal díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC | SÜTÉS 50-55 PERC
KALÓRIA 480 KCAL/SZELET
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020. júliusi lapszámában jelent meg.
A Nők Lapja Konyha júliusi számát keressétek az újságárusoknál, vagy vásároljátok meg digitális formában a Digitalstand felületén!
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.