Fejtörést okoz, hogy mit főzzetek a családnak a forró nyári hétvégéken? A Nők Lapja Konyha júliusi számában Vrábel Kriszta három menüt is mutat, mindegyikben van leves, főétel, illetve desszert. A szezonális alapanyagokból készült ételek között vega, gyerekbarát és gyorsan elkészíthető fogás egyaránt található, utóbbiból ajánlunk most receptet.
Hozzávalók 4 személyre:
1 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 1 teáskanál őrölt kurkuma, 20 dkg kuszkusz, 50 dkg lila káposzta, olívaolaj, 5-6 evőkanál balzsamecet, 80 dkg grillkolbász
1. Öt dl vizet forraljunk fel a zúzott fokhagymával, sózzuk meg, adjuk hozzá a kurkumát és frissen őrölt borsot. Amint felforrt, szórjuk bele a kuszkuszt, vegyük le a tűzhelytől, lefedve 5-6 percet hagyjuk állni. Ekkor öntsük le róla (ha maradt) a vizet, fedjük le újra, és hagyjuk a gőzben állni 15-20 percet.
2. Közben a káposztát vágjuk cikkekre, csepegtessük meg olívaolajjal, és forró kontaktgrillben (vagy rácsos serpenyőben, esetleg faszénen) süssük ropogósra. Szedjük tálra, locsoljuk meg balzsamecettel, sózzuk meg, szórjuk meg frissen őrölt borssal. Süssük készre a grillkolbászokat (ha serpenyőben sütjük, kevés olajon), tálaljuk kuszkusszal és káposztával.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 806 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020. júliusi lapszámában jelent meg.
A Nők Lapja Konyha júliusi számát keressétek az újságárusoknál, vagy vásároljátok meg digitális formában a Digitalstand felületén!
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.