Hozzávalók 10 darabhoz:
2 tojás, csipet só, 8 dkg cukor, 12,5 dkg vaj/margarin, 25 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 rúd vanília kikapart magjai, 2,5 dl tej
A vaníliaszószhoz: 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 2-3 evőkanál cukor
A tálaláshoz: 2 dl hideg habtejszín
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk csipet sóval. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat/ margarint, a lisztet, a sütőport, a vaníliarúd kikapart magjait, majd apránként felhígítjuk a tejjel. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
2. Egy gofrisütőt felforrósítunk, beleadagoljuk a tésztát, és pirosra sütjük.
3. A vaníliaszószhoz a pudingport simára keverjük 1 dl tejjel és a cukorral, majd besűrítjük vele a maradék felforrósított tejet. A frissen kisült gofrira kenjük, habbá vert tejszínnel díszítjük.
Tipp: Ezt a gofri alaptésztát kedved szerint ízesítheted fűszerekkel, illetve természetesen a feltéteken is variálhat sz, eheted csokoládéöntettel, lekvárral, tejszínhabbal, gyümölcsökkel stb.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC KALÓRIA 331 KCAL/DARAB
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/2. lapszámában jelent meg.
(Kiemelt fotó: Nagy Tünde)