Ha nyár, akkor hűsítő, jeges finomságok! Ezúttal ribizlivel és túróval. Vrábel Kriszta receptje a Nők Lapja Konyha Desszert archívumából.

Hozzávalók 10-12 szelethez: 

50 dkg túró, 2 dl tej, 5 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 lime héja, 2,5 dl hideg habtejszín, 30 dkg ribizli

1. Keverjük össze a túrót a tejjel, adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a lime héját, majd botmixerrel krémesítsük. A tejszínt verjük kemény habbá, keverjük el a túrókrémmel.
2. A megmosott, leszemezett ribizlit keverjük óvatosan a krémhez. Simítsuk a masszát kb. 1,5 literes, szögletes tálba, és tegyük a mélyhűtőbe 12 órára.
3. Tálalás előtt 15 percig hagyjuk szobahőmérsékleten, borítsuk ki a formából, majd forró vizes késsel szeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA 140 KCAL/SZELET

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2015/2. lapszámában jelent meg.

(Kiemelt fotó: Vrábel Kiszta)