Hozzávalók egy 20-22 darabból álló tortához:
A palacsintatésztához: 4 tojás, csipet só, 30 dkg liszt, 4,5 dl tej, 4,5 dl szódavíz, 3 evőkanál napraforgóolaj
A töltelékhez: 50 dkg mascarpone, 3 evőkanál porcukor, fél (kezeletlen) citrom reszelt héja és leve, 10-15 dkg eper, málna, áfonya ízlés szerint
1. A palacsintatésztához kissé felhabosítunk 3 egész tojást és 1 tojássárgáját, kissé megsózzuk. Hozzáadjuk a lisztet, apránként, folyamatosan kevergetve felhígítjuk a tejjel és a szódával, simára keverjük. A végén beledolgozzuk az olajat. Forró palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat. (Mivel a tésztában van olaj, legfeljebb nagyon vékonyan kell megkenni az első előtt a serpenyőt.)
2. A töltelékhez a mascarponét összekeverjük a porcukorral, a citrom héjával és levével. A kisült palacsintákat megkenjük a krémmel, egymásra halmozzuk. Eperszeleteket is tehetünk közéjük.
3. A megmaradt fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és a palacsintatorta tetejére halmozzuk. Szakácsfáklyával kicsit megpirítjuk. Friss gyümölccsel gazdagon megszórva kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 3214 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2. lapszámában jelent meg.
(Kiemelt fotó: Nagy Tünde)