Hozzávalók 12-15 gombóchoz:
2 tojás, szétválasztva, 8 dkg porcukor, 1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor, 10 dkg étcsokoládé, 2,5 dl habtejszín, 20 dkg magozott meggy
1. A tojássárgáját verjük fehéredésig a porcukor felével, keverjük hozzá a kakaót és a vízgőz felett megolvasztott, majd kihűlt étcsokoládét. A tejszínt verjük kemény habbá, forgassuk a krémhez.
2. A tojásfehérjét a maradék porcukorral verjük habosra, keverjük bele ezt is. Hűtsük le a krémet, majd fagylaltgépben, a gép útmutatója szerint készítsük el a fagylaltot, közben keverjük hozzá a meggyet. Tároljuk mélyhűtőben.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA 126 KCAL/GOMBÓC
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2015/2. lapszámában jelent meg.
(Kiemelt fotó: Vrábel Kriszta)