A marhapörköltet értik, a nokedlit elfogadják, a rétest imádják, a hideg gyümölcsleveshez azonban mindig elkel a magyarázat a külföldiek számára. Milyen unikális ötlet! – sóhajtanak fel, ha meghallják: nem édességről van szó, hanem egy rendes főétkezés első fogásáról, ami készülhet bármilyen gyümölcsből (én őszibarackból szeretem a legjobban, egy kis édes tokaji szamorodnival megbolondítva), forró kánikulai napon nincs is jobb nála. Egy finn barátom szerint akár az országot is jelképezhetné: kreativitásban talán csak a Rubik-kocka vehetné fel vele a versenyt.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
További finomságok várnak a folytatásban.