Hozzávalók egy kb. 22 cm átmérőjű tortához:
A tésztához:
20 dkg vaj/margarin
2 dl tej
2 evőkanál sötét, jó minőségű kakaópor
35 dkg cukor, 1,2 dl natúr joghurt
2 tojás, 1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só, 25 dkg liszt
30 dkg magozott, kockára vágott szilva
A töltelékhez:
4 dl tej, 15 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg vaj/margarin
5 dkg étcsokoládé, olvasztva
2 evőkanál sötét, jó minőségű kakaópor
A díszítéshez:
5 dkg étcsokoládéforgács
néhány szem friss szilva
1. A tésztához vízgőz fölött megolvasztjuk a vajat/margarint a tejjel, kakaóporral és a cukorral. A masszához adjuk a joghurtot és a tojást, végül beleforgatjuk a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet.
2. A masszát 3 darab, kb. 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük (vagy 3 részletben sütjük, mindig friss sütőpapírral bélelve ki a formát).
10-10 dkg kockára vágott szilvát egyenletesen elosztunk mindegyik tetején, majd 160 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket.
Ügyeljünk rá, hogy ne száradjanak ki. Kihűtjük.
3. A krémhez a tejből, cukorból, pudingporból hagyományos módon pudingot főzünk, kihűtjük, majd a lágy vajjal/margarinnal habosra keverjük. Belekeverjük a gőz felett vagy mikróban megolvasztott csokoládét, illetve a kakaóport.
4. A tortalapokat összetöltjük a csokoládés krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni, étcsokoládé-forgáccsal és feldarabolt szilvával díszítjük.
Elkészítés: 60 perc
Sütés: 20-25 perc
Kalória: 7495 KCAL/egész torta
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: www.edesalmok.hu