Hozzávalók 4 személyre:
3 dl tej, 3 dl kókusztej
7 dkg chiamag, 15 dkg áfonya
1. A kétféle tejet öntsük össze, majd keverjük el benne a chiamagot. Szórjuk bele az áfonyát, tegyük a pudingot a hűtőszekrénybe pár órára. Ezalatt a chiamag megduzzad, átveszi a tej és a gyümölcs ízét.
2. Aki édesebben szereti, cukrot vagy édesítőszert is tehet bele, de a kókusztejnek köszönhetően önmagában is elég édes lesz.
A chiamag rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaz, érdemes beépíteni az étrendünkbe. Nagyobb áruházak egészséges élelmiszereket kínáló polcain, bioboltokban megtalálható, folyadékba áztatva zselés állagú lesz.
Elkészítés: 5 perc + hűtés
Kalória: 243 KCAL/adag
Recept: Francsics Annamária
Fotó: Kiszler János