Kicsik és nagyok általában ugyanakkora lelkesedéssel szoktak rajongani a kókuszos édességekért, nem véletlen, hogy szeptemberi lapszámunkba négy isteni darabot is elkészítettünk. Ebből a válogatásból mutatunk most receptet:
Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
A tésztához: 20 dkg vaj/margarin | 20 dkg porcukor | 2 dl tej | 2 evőkanál méz 1 tojás | 1 csomag sütőpor | 30 dkg liszt
A mázhoz: 20 dkg vaj/margarin | 1 dl tej | 12 dkg porcukor | 7,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 10-15 dkg kókuszreszelék
A töltelékhez: 20 dkg málnalekvár
A kókuszkrémhez: 3 dl tej | 5 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 15 dkg vaj/margarin | 5 dkg kókuszreszelék
1. A kókuszkrémhez felforralunk 2 dl tejet a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal/ margarinnal és a kókuszreszelékkel. Félretesszük.
2. A tésztához a puha vajat/margarint robotgéppel kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a tejben elkevert mézet és tojást, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
3. A simára kevert masszát kb. 20×30 cm-es, magas peremű, sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük, majd 160 ºC-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 30-35 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.
4. A mázhoz a vajat/margarint összemelegítjük a tejjel (max. 40 ºC-os legyen). Belekeverjük a porcukorban elkevert kakaóport. A kihűlt tésztát 4×4 cm-es kockákra vágjuk, a mázba mártjuk, kissé lecsöpögtetjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
5. A kockákat félbevágjuk, megkenjük málnalekvárral, majd a képen látható módon a csillagcsöves nyomózsákba töltött kókuszkrémmel díszítjük. Végül befedjük a tetejével. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
ELKÉSZÍTÉS 90 PERC + HŰTÉS | SÜTÉS 30-35 PERC
KALÓRIA 8674 KCAL/EGÉSZ ADAG
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020. szeptemberi lapszámában jelent meg.
A Nők Lapja Konyha szeptemberi számát keressétek az újságárusoknál, vagy vásároljátok meg digitális formában a Digitalstand felületén!
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.