HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
35 dkg darált sertéshús | 1 tojás | 1-1 csokor bazsalikom és petrezselyem | 3 gerezd fokhagyma | só, frissen őrölt bors | 1 fej vöröshagyma (3 g) | olívaolaj | 50 dkg paradicsom (20 g) | 20 dkg cukkini (6 g) | 20 dkg padlizsán (10 g) | 20 dkg kaliforniai paprika (18 g)
1. A darált húst keverjük össze a tojással, az aprított petrezselyemmel, 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal.
2. A vöröshagymát kockázzuk apróra, dinszteljük meg olívaolajon. Adjuk hozzá az apróra kockázott paradicsomot, 1 dl vizet, forraljuk össze, hogy a paradicsom is kezdjen levet engedni. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a maradék zúzott fokhagymát és az aprított bazsalikom felét.
3. Formázzunk kis gombócokat a húsmasszából, tegyük őket a paradicsomszaftba, lefedve főzzük 20 percet, és forgassuk át. Ekkor adjuk hozzá a többi, felkockázott zöldséget is. Főzzük további 15 percet, míg a zöldségek megpuhulnak. Sózzuk, borsozzuk újra, ha szükséges, keverjük hozzá a maradék bazsalikomot, és tálaljuk.
Egy adag szénhidráttartalma: 29 g.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA: 659 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha július-augusztusi számában jelent meg, még több 160 grammos diéta recept társaságában.
Recept és fotó: Vráber Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője