Szőlős-szedres smoothie
Hozzávalók:
- 1 nagy marék kék szőlő
- fél marék szeder
- 1 narancs leve
- 1 evőkanál chia mag
Elkészítés:
Turmixgéppel keverjétek össze a hozzávalókat, amíg finom italt nem kaptok, majd fogyasszátok egészséggel!
Szőlős tomatillo salsa
Hozzávalók:
- 20 dkg tomatillo meghámozva és leöblítve
- 1 ¾ csésze zöld szőlő
- 2 maréknyi durvára vágott koriander
- 2 gerezd zúzott foghagyma
- 1 apróra vágott Jalapeno paprika
- ½ teáskanál só
- 1 evőkanál lime juice
Elkészítés:
Öntsétek össze a hozzávalókat, majd turmixoljátok durvára. Ez az egyik legízletesebb mártogatós – friss zöldségekkel, például sárgarépával, kifejezetten isteni!
Szőlős saláta vegyes zöldséggel, kéksajttal és dióval
Hozzávalók
- 3 evőkanál vörösborecet
- 1 fürt kék szőlő
- ¼ csésze olívaolaj
- 1 evőkanál víz
- 2 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- ¼ teáskanál bors
- 15 dkg dió
- 25 dkg vegyes saláta
- 10 dkg morzsolt kék sajt
Elkészítés:
Az olívaolajat, a vizet, a cukrot, a sót, a borsot, valamint a szőlő felét turmixoljátok össze. A salátát tegyétek egy nagy tálba, majd keverjétek hozzá a vörösborecetet, a diót és a kék sajtot. Végezetül egy evőkanállal locsoljátok meg a turmixgépben elkészített öntettel, a tetejére pedig szórjatok a maradék felszeletelt szőlőből. Ez az egészséges saláta tökéletes kísérője lehet a húsból készült főételnek, de akár egy könnyű vacsoraként is megállja a helyét.
A Nők Lapja 2016/36. lapszámában a kék szőlő egészségre gyakorolt hatásairól bővebben olvashattok. A magazint 09.07-től keressétek a standokon, előfizetőink pedig 09.06-tól a postaládájukban!
Szöveg: F.R.
Forrás, fotók: sun-world.com, healthfullyeverafter.co