Három okot is tudunk mondani, amiért érdemes a receptünket kipróbálni: olcsó, gyors és ráadásul finom is. Ennél többet aligha kívánhat egy háziasszony.

66e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 kg padlizsán | liszt és zsemlemorzsa a panírozáshoz | 5 dkg reszelt parmezán sajt | 2 nagyobb tojás | olaj a sütéshez

1. A padlizsánokat szeleteljük ujjnyi vastagra, sózzuk meg. A zsemlemorzsához keverjük hozzá a reszelt parmezánt.

2. A padlizsánszeleteket forgassuk meg a lisztben, felvert tojásban, majd a sajtos zsemlemorzsában.

3. Felhevített bő olajban süssük oldalanként 2-3 perc alatt kész- re, papírtörlőn csepegtessük le. Fokhagymás tejfölt vagy joghurtot kínáljunk mellé.

ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
KALÓRIA: 272 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016 július-augusztusi számában jelent meg. Ha szeretitek a padlizsánt, érdemes fellapozni! :)

Recept: Francsics Annamária

Fotó: Gyugyi Péter