Röszti tojással és sajttal, sütőben készítve

Ahány ház, annyi szokás – tartja a mondás, és mennyire igaza van! A rösztit, lapcsánkát, tócsnit vagy cicedlit mindenki másképp készíti, mi most egy sajtos, tojásos változatot hoztunk nektek.

36e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 kg burgonya | 2 teáskanál só | 4 dl tejföl | 3 evőkanál olaj | 2 evőkanál liszt | 1 tojás | frissen őrölt bors és szerecsendió
A tetejére: 10 dkg sajt | 4 tojás

1. A burgonyát megpucoljuk, almareszelőn lereszeljük, besózzuk. Pár perc elteltével alaposan kinyomkodjuk, majd összekeverjük a tejföllel, az olajjal, a liszttel és az egész tojással. A keveréket sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük.

2. Tepsibe öntjük a masszát, és 180 ºC-os sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Az utolsó 5 percben ráreszeljük a sajtot, majd az utolsó 2 percben ráütjük a tojásokat. Zöld salátával tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
SÜTÉS: 25-30 PERC
KALÓRIA: 539 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. július-augusztusi számában jelent meg.

Recept és fotó: Nagy Tünde az Ízbolygó blog szerzője