HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 kg burgonya | 2 teáskanál só | 4 dl tejföl | 3 evőkanál olaj | 2 evőkanál liszt | 1 tojás | frissen őrölt bors és szerecsendió
A tetejére: 10 dkg sajt | 4 tojás
1. A burgonyát megpucoljuk, almareszelőn lereszeljük, besózzuk. Pár perc elteltével alaposan kinyomkodjuk, majd összekeverjük a tejföllel, az olajjal, a liszttel és az egész tojással. A keveréket sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük.
2. Tepsibe öntjük a masszát, és 180 ºC-os sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Az utolsó 5 percben ráreszeljük a sajtot, majd az utolsó 2 percben ráütjük a tojásokat. Zöld salátával tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
SÜTÉS: 25-30 PERC
KALÓRIA: 539 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. július-augusztusi számában jelent meg.
Recept és fotó: Nagy Tünde az Ízbolygó blog szerzője