Sok kedvenc ételünk egyik fő hozzávalója a pirospaprika, az már ízlésfüggő, hogy valaki az édesnemes, más pedig a csípős változatot kedveli inkább. Tobai Róbert mindkét esetre ajánl 3-3 ételt októberi lapszámunkban, melyek közül most utóbbi felhasználásával mutatunk receptet.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg tarhonya, olaj, só, bors, 1,5 evőkanál csípős fűszerpaprika, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg főtt, füstölt császárszalonna, 4-4 darab paradicsom és tölteni való paprika, 20 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, 40 dkg juhtúró
1. A tarhonyát lepirítjuk kevés olajon, majd felöntjük 1,2 liter forró vízzel. Sózzuk, beleszórjuk a fűszerpaprikát, és lefedve, nagyon kis lángon főzve hagyjuk, hogy felszívja az összes vizet.
2. A tisztított vöröshagymát félkarikákra, a szalonnát csíkokra vágjuk, és együtt, kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kicsumázott, felkockázott paprikát és a felkarikázott kolbászt. Amikor összepirultak, beledobjuk a kockára vágott paradicsomot. Összeforgatjuk.
3. A ragut összekeverjük a tarhonyával, tepsibe tesszük, majd leöntjük a tejföllel elkevert juhtúróval. 200 ºC-ra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 8-10 PERC
KALÓRIA 1049 KCAL/ADAG
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020. októberi lapszámában jelent meg.
A Nők Lapja Konyha szeptemberi számát keressétek az újságárusoknál, vagy vásároljátok meg digitális formában a Digitalstand felületén!
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.