A töltött zsemle remek „második” lehet egy kiadós leves után. Számtalan töltelékkel, sósan és édesen is elkészíthető, ezúttal túrós változatban ajánljuk. Bereznay Tamás receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre:

8 darab zsemle | 5-6 dl tej | 1 kg túró | 3 tojás | 18 dkg cukor | 2 csomag vaníliás cukor | 1-1 (kezeletlen) narancs és citrom reszelt héja | 2 dl tejföl | porcukor a szóráshoz

1. A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk, félretesszük. A tejet meglangyosítjuk, egy pillanatra belemártjuk a zsemléket a kalapjukkal együtt. Magas peremű tepsibe ültetjük őket.
2. Az áttört túrót simára keverjük az egész tojásokkal, a cukrokkal és a citrusok lereszelt héjával. (Aki lazítani szeretné, hozzáadhatja a zsemlék kikapart belsejét.)
3. Az üregekbe kanalazzuk a tölteléket. Rátesszük a kalapjukat, megkenjük a tejföllel, megszórjuk porcukorral. 180 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 30 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 30 PERC
KALÓRIA 974 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/11. lapszámában jelent meg.

(Kiemelt fotó: Körmendi Imre)