A hűvös napokon azonnal átmelegíti az embert egy-egy csípős étel, Vrábel Kriszta megmutatja, hogy milyen sokoldalúan felhasználható néhány friss csilipaprika vagy egy kis csilipehely. Recept a Nők Lapja Konyha archívumából.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

50 dkg csirkecombfilé | 4 evőkanál olívaolaj | 1 evőkanál őrölt pirospaprika | 1 teáskanál őrölt római kömény | 1 darab csilipaprika | 3 gerezd fokhagyma | 4 dl paradicsomszósz vagy 14 dkg sűrített paradicsom | 2 darab kápia paprika | só, frissen őrölt bors

1. A csirkecombfilét mossuk meg, töröljük szárazra, kockázzuk fel. Egy nagy serpenyőt hevítsünk fel, öntsük bele az olajat, adjuk hozzá a kockázott csirkehúst a fűszerekkel és a felkarikázott csilivel együtt. Dobjuk rá a zúzott fokhagymát és az apróra kockázott paprikát is.
2. Kevergetve pirítsuk át a hússal, vegyük le a lángot takarékra. Adjuk hozzá a paradicsomszószt, forgassuk össze, sózzuk, borsozzuk. Öntsünk alá 1 dl vizet, fedjük le, és pároljuk a húst 15 percig. Krumplipürével tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 296 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/11. lapszámában jelent meg.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta