HOZZÁVALÓK EGY 20X30 CM-ES TEPSIHEZ:
12 dkg olajos mag és aszalvány vegyesen (török mogyoró, áfonya, mazsola, mandula, tökmag vegyesen) | 5 dkg étcsokoládé | 20 dkg zabpehely (finom szemcsés) | 2 darab banán | negyed teáskanál őrölt fahéj | 1 teáskanál vaj/margarin a kenéshez
1. A magvakat, aszalványokat és az étcsokoládét durvára vágjuk, a zabpehellyel és a villával szétnyomkodott banánnal összedolgozzuk. Fahéjjal ízesítjük.
2. Egy 20×30 cm-es tepsit kivajazunk, egyenletesen belenyomkodjuk a masszát. 180 °C-os sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük. Hagyjuk kihűlni, felszeleteljük. Fémdobozban tároljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 15 PERC
SÜTÉS: 15 PERC
KALÓRIA: 1929 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. szeptemberi számában jelent meg, még több finom, házi tízórai társaságában.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője