Egészséges és laktató a pestós csirkemellel töltött édesburgonya

Kiadós, egészséges és persze finom alapanyag az édesburgonya, érdemes „feltenni” a család étlapjára, hiszen sokféleképpen felhasználható, köretként és főételként is tökéletes. Recept a Nők Lapja Konyha archívumából.

HOZZÁVALÓK 4-6 SZEMÉLYRE:

8 közepes édesburgonya | 10 dkg dió | 1 gerezd fokhagyma | 5 dkg rukkola | 10 levél bazsalikom | 2 dl olívaolaj + a sütéshez | 10 dkg parmezán sajt | 60 dkg csirkemellfilé | só, bors

1. Az édesburgonyákat megmossuk, egy kiolajozott tepsire helyezzük. 180 °C-os sütőben kb. 30 perc alatt puhára sütjük egészben.
2. Ezalatt egy turmixedénybe helyezzük a tisztított diót és fokhagymát, a megmosott rukkolát és a bazsalikomleveleket. Felöntjük az olívaolajjal, belereszeljük a parmezánt, darabosra turmixoljuk. Ha szükséges, sózzuk.
3. Két evőkanál olívaolajon megpirítjuk a felkockázott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, 3-4 percig pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd 5 perc pihentetés után hozzákeverjük a pestót. 4 A közben megsült burgonyákat középen bevágjuk, megtöltjük a csirkeraguval, és tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 653 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/11. lapszámában jelent meg.

Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: H&M Home