Hozzávalók 12 darabhoz
10 dkg vaj/margarin | 10 dkg tejcsokoládé | 2 tojás | 10 dkg barna nádcukor |15 dkg liszt | 15 dkg savanykás lekvár (pl. piros gyümölcsből) | 1 teáskanál sütőpor | fél dl tej
A krémhez: 10 dkg tejföl, 2 evőkanál mascarpone, 2 evőkanál porcukor
A díszítéshez: narancssárga marcipán a répaorrhoz, 1-2 kocka olvasztott tejcsokoládé a szemekhez, 12 fél bonbon a kalapokhoz
1. A vajat/margarint gőz felett összeolvasztjuk a darabokra tördelt csokoládéval. Az egész tojásokat kihabosítjuk a cukorral, majd a lisztet, lekvárt, a sütőport és az olvasztott vajas/margarinos csokoládét is hozzákeverjük. A tejjel lazítjuk, simára keverjük.
2. Kivajazott vagy szilikonos muffinformákba merjük a masszát úgy, hogy a forma háromnegyedéig érjen. 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
3. A díszítéshez a tejfölt, a mascarponét és a porcukrot enyhén folyósra összedolgozzuk, majd a kihűlt muffinra kenjük. A kalapja egy fél bonbon, az orra marcipán, a szeme olvasztott csokoládéból készül a képen látható módon.
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/12. lapszámában jelent meg.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 30 PERC
KALÓRIA 283 KCAL/DARAB
Recept és fotó: Nagy Tünde