Hozzávalók 4 személyre:
4 darab kacsacomb | 1 kávéskanál majoránna só | 1 gerezd zúzott fokhagyma
A meggymártáshoz: 1 kg fagyasztott meggy, magozva | 2 dl száraz vörösbor | 25 dkg cukor | 1-1 csipet őrölt gyömbér és őrölt szerecsendió | 1 evőkanál vörös balzsamecet | 1 evőkanál étkezési keményítő
1. A kacsacombokat besózzuk, majoránnával és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük, 1 napig érleljük a hűtőben.
2. Egy magas falú tepsibe tesszük, aláöntünk 1 dl vizet, alufóliával lefedjük, és 120 °C-os sütőben 2 óra 15 percet sütjük. A combokat kivesszük, és egy lapos tepsiben sütjük 200 °C-on 10 percig, hogy ropogós legyen a bőre.
3. A fagyott meggyet feltesszük főni a borral és a cukorral, alacsony lángon főzzük kb. 1 órát (a lényeg, hogy összeaszalódjon a meggy). A gyömbérrel és a szerecsendióval megszórjuk, majd hozzáadjuk a balzsamecetet, és egyszer felforraljuk. A kevés hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. A meggymártással tálaljuk a húst, adhatunk mellé burgonyapürét, főtt burgonyát, hagymás tört burgonyát is.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + ÉRLELÉS ÉS MEGGYFŐZÉS
SÜTÉS 2 ÓRA 25 PERC
KALÓRIA 704 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/12. lapszámában jelent meg.
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: MI2EN (www.mi2en.hu)