Valami igazán különlegessel szeretné meglepni a családot? Nem kell tovább keresgélni, ezzel a "bejglivel" biztos, hogy mindenkit elvarázsol! Az elkészítése pedig sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Tobai Róbert receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre

1 fej vöröshagyma | olaj 50 dkg darált marhahús | só, bors | 1 teáskanál ketchup | 1 teáskanál mustár | 30 dkg sütőtök (hámozott mennyiség) | 50 dkg leveles tészta | 1 tojás

1. A vöröshagymát finomra vágjuk, lepirítjuk kevés olajon. A hagymát a darált húshoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, ketchuppal, mustárral ízesítjük. A tökből hasábokat vágunk.
2. A leveles tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra, rátesszük a marhatölteléket és a tököt, majd feltekerjük. Kívülről megkenjük felvert tojással, majd 170 °C-os sütőben megsütjük kb. 25 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 1 ÓRA 30 PERC
KALÓRIA 972 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/12. lapszámában jelent meg.

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes