Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg zsemlemorzsa | 1,5 dl tej | 2 tojás + 5 főtt tojás | 15 dkg csemege uborka | 1 kg darált sertéscomb | 1 evőkanál só | 1 kávéskanál frissen őrölt bors | 2 evőkanál mustár
1. A zsemlemorzsát tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hagyjuk, hogy felszívja, majd ráöntjük a (nyers) tojásokat, összekeverjük.
2. A tisztított főtt tojást és az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a morzsába keverjük a darált hússal együtt. Ízesítjük sóval, borssal, mustárral, és alaposan összegyúrjuk.
3. Sütőpapírral bélelt, lapos sütőtepsi közepére teszünk egy 12-15 cm átmérőjű tálkát, majd köré lapogatjuk a masszát úgy, hogy koszorút formáljon, mikor eltávolítjuk a tálkát. 180 ºC-ra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor adhatunk mellé sült krumplit, amit a koszorú belsejébe halmozunk.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 50-60 PERC
KALÓRIA 650 KCAL/ADAG
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021. januári lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.