Hozzávalók 4 személyre:
3 evőkanál olívaolaj | 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma | 25 dkg csirkecombfilé | 1 evőkanál szárított majoránna | 20 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa | 10 dkg burgonya | 10 dkg póréhagyma | 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom (1 konzerv) | só, frissen őrölt bors | 20 dkg brokkoli | 15 dkg orsótészta
1. Fazékban hevítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat, dinszteljük rajta puhára az aprított vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát, végül dobjuk rá a felkockázott csirkehúst, a majoránnát, pirítsuk át.
2. Adjuk hozzá a brokkoli kivételével az összes megtisztított, felkockázott zöldséget és a felkarikázott pórét.
3. Pároljuk össze 4-5 perc alatt a zöldségeket, majd öntsük fel a hámozott paradicsommal és 1,5 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, főzzük 30-35 percet a levest. Adjuk hozzá a brokkolit és a tésztát, forraljuk ezzel is 10 percet.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 367 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021. januári lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.