Hozzávalók 4 személyre:
1 kg csirkeszárny | 2 evőkanál méz | 3 gerezd fokhagyma | 4 evőkanál szójaszósz | 1 teáskanál csilipehely vagy 1 kisebb csilipaprika, aprítva | 50 dkg burgonya | 4-5 evőkanál olaj
1. A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk össze a mézből, aprított fokhagymából, szójaszószból és csiliből készült páccal. Hagyjuk állni 15 percet.
2. Addig a burgonyát hámozzuk meg, cikkezzük fel, helyezzük tepsibe a csirkeszárnyak mellé.
3. Sózzuk, locsoljuk meg az olajjal, majd 180 °C-os sütőben, fólia alatt süssük 40 percig, végül fólia nélkül további 10 percig, hogy megpiruljon a hús.
ELKÉSZÍTÉS 15 PERC + PÁCOLÁS
SÜTÉS 50 PERC
KALÓRIA 654 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/12. lapszámában jelent meg.
Recept: Francsics Annamária
Fotó: Gyugyi Péter
Szeretnéd megtudni, milyen edzésforma illik hozzád? Töltsd ki tesztünket és nyerj!