HOZZÁVALÓK 12-15 KOCKÁHOZ:
A tésztához:
20 dkg zabliszt + a nyújtáshoz, 10 dkg zabpehely
1 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál nyírfacukor
15 dkg vaj/margarin
A töltelékhez:
50 dkg túró, 1,5 dl natúr joghurt
2 tojás, édesítőszer ízlés szerint
1 citrom/lime reszelt héja
3 darab sárgabarack, 3 darab nektarin
1. A zablisztet keverjük el a zabpehellyel, adjuk hozzá a sütőport,a nyírfacukrot, majd morzsoljuk hozzá a vajat/margarint. A tészta kétharmadát dolgozzuk össze cipóvá, harmadát hagyjuk morzsásan.
2. A tésztacipót lisztezett felületen nyújtsuk 20×30 cm-re, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
3. A töltelékhez a túrót keverjük el a joghurttal, a tojással, ízlés szerint édesítőszerrel, a reszelt citromhéjjal. Botmixerrel krémesítsük a túrótölteléket, majd szedjük a tésztára.
4. Szórjuk meg a felkockázott barackokkal, majd a morzsás állagú tésztával. 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük 45-50 perc alatt készre. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd szeleteljük.
Elkészítés: 35 perc
Sütés: 45-50 perc
Kalória: 215 KCAL/kocka
Recept és fotó: Vrábel Kriszta