Édes finomságok
Mogyoróvajas álom
Hozzávalók:
- 1 csomag natúr pattogatott kukorica
- kétharmad csésze pirított mogyoró – opcionális
- kétharmad csésze mogyoróvaj
- fél csésze méz
- fél csésze kristálycukor
- negyed teáskanál só
Elkészítés:
Pattogassátok ki a kukoricát, töltsétek egy nagy tálba és tegyétek félre. Egy közepes méretű serpenyőben melegítsétek fel a mézet és a cukrot, majd amikor elkezd buborékozni, adjátok hozzá a sót és a mogyoróvajat, és keverjétek simára. Öntsétek rá a keveréket a kukoricára, majd forgassátok össze alaposan, hogy mindegyik szemre jusson az édes szószból. A végén tetszés szerint szórjatok bele pörkölt mogyorószemeket is – a mogyoróvajjal együtt valami isteni!
A receptet itt találtuk.
Fehér csokoládéval megbolondítva
Hozzávalók:
- 1 csomag natúr pattogatott kukorica
- 1 tábla fehér csokoládé
- színes dekorcukor
Elkészítés:
A kukoricát pattogtassátok ki, és egyenletesen szórjátok bele egy tepsibe. A fehér csokoládét vízgőz felett olvasszátok meg, és öntsétek rá a popcornra. Célszerű alá sütőpapírt tenni, hogy ne a tepsibe folyjon bele a finomság. Végül hintsétek meg az egészet színes dekorcukorral, és várjátok meg, amíg a csoki megszilárdul. Utána lehet falatozni.
Az eredetei receptért kattintsatok ide.
Fahéjjal gazdagítva
Hozzávalók:
- 1 csomag pattogatott kukorica
- 2 evőkanál sótlan vaj
- 2 evőkanál barna cukor
- fél teáskanál őrölt fahéj
- csipet só
Elkészítés:
A kész popcornt tegyétek egy nagy tálba. Egy másikban keverjétek össze az olvasztott vajat, a barna cukrot és a fahéjat, majd egyenletesen oszlassátok el a kukoricán. Az az igazi, ha még melegen tálaljátok.
Ha kíváncsiak vagytok az eredeti receptre, itt megtaláljátok.
Sós finomságok
Kedvencünk a BBQ
Hozzávalók:
- 2 csomag pattogatott kukorica
- 2 teáskanál BBQ fűszerkeverék
- 2 teáskanál füstölt paprikapor
- 2 teáskanál világosbarna cukor
Elkészítés:
A barbecue fűszerkeveréket, a paprikaport és a barna cukrot keverjétek össze. Nem kell a cukortól megijedni, ez egy sós változat, a cukor csak arra szolgál, hogy kihozza az ízeket. Szórjátok rá a mixet a kész kukoricára, és kezdődhet a mozizás.
A recept innen származik.
Rozmaringgal fűszerezve
Hozzávalók:
- 1 csomag pattogatott kukorica
- 3 teáskanál apróra vágott, friss rozmaring
- 2 evőkanál sótlan vaj
- 2 teáskanál fokhagymapor
Elkészítés:
A vajat olvasszátok meg, majd keverjétek bele a rozmaringot, valamint a fokhagymaport. Oszlassátok el a kipattogtatott kukoricán, illetve, ha az ízlésetek megkívánja, sózzátok is meg, utána pedig faljátok fel mindet!
Az eredeti receptet itt találtuk.
Tengeri sóval és parmezánnal
Hozzávalók:
- kétharmad csésze pattogatott kukorica mag, vagy 1 előre csomagolt változat
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 1 teáskanál olívaolaj
- negyed csésze kókuszolaj
- egyharmad csésze apróra vágott petrezselyem
- fél teáskanál tengeri só
Elkészítés:
Az olívaolajat és kókuszolaj öntsétek egy nagyobb lábasba, forrósítsátok fel, majd szórjátok bele a kukoricamagokat. Tegyetek rá fedőt, és hagyjátok 3-4 perc alatt kipattogni a szemeket – néha rázogassátok meg, nehogy leégjen –, aztán húzzátok le a lábast a tűzhelyről. Ha kész, öntsétek át egy tálba az egészet, szórjátok rá a parmezánt, a petrezselymet és a tengeri sót, és voilá, már kész is a sós ropogtatnivaló.
A recept erről az oldalról származik.
Jó tanács! Ha nem előre csomagolt kukoricát használtok, akkor mindig az utolsó receptben leírt módon készítsétek el a magokat!
Összeállította: D.A.
Fotó: sallysbakingaddiction.com, madetobeamomma.com, lovegrowswild.com, plainchicken.com, pumpkinnspice.com, asweetpeachef.com