Hozzávalók 4 személyre:
1 kg burgonya | 1 fej vöröshagyma | 5 evőkanál olaj | 1 darab babérlevél | só, frissen őrölt bors | 1 citrom leve | 2 dl tejföl | néhány szál koriander vagy petrezselyem a tálaláshoz.
A feltéthez: 30 dkg csirkemellfilé | 2 evőkanál olaj | 1 dl édes csiliszósz
1. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk. Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajon. Hozzáadjuk a burgonyát és a babérlevelet, felöntjük 1 liter vízzel és puhára főzzük a burgonyát.
2. Kivesszük a babérlevelet, botmixerrel leturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, citrom levével savanyítjuk. Belekeverjük a tejfölt, azzal már nem főzzük.
3. A feltéthez a csirkemellet megmossuk, szeletekre, majd kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az olajon körbepirítjuk, majd hozzáöntjük a csiliszószt, főzzük vele kb. 3 percig. A levest a csirkével, aprított korianderrel vagy petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC
KALÓRIA: 458 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2015/12. lapszámában jelent meg.
Recept és fotó: Nagy Tünde