Hozzávalók 4 személyre:
2 fej vöröshagyma | olaj | 70 dkg liszt | 4 tojás | 1,5 dl tej | 1 evőkanál só | 10 dkg búzadara | 20 dkg ementáli sajt (helyettesíthető más érlelt hegyi sajttal) | 2 dl főzőtejszín | 1 csokor petrezselyem
1. A pirított hagymához a finomra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk.
2. A lisztet, a tojást, a tejet, a sót és a búzadarát összekeverjük, alaposan összedolgozzuk, majd galuskaszaggatón át forrásban lévő sós vízbe csurgatjuk úgy, hogy jó hosszú, vékony csíkok legyenek belőle. Amint felforrt, még egyszer átkeverjük, leszűrjük, majd lehűtjük a tésztát.
3. Serpenyőben, kevés olajon átfuttatjuk a lecsepegtetett galuskát, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejszínt. Összeforgatjuk, pár percig főzzük, melegen tálaljuk. A tetejére aprított petrezselymet és pirított hagymát teszünk.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 1158 KCAL/ADAG
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/2. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.
Szeretnéd megtudni, milyen edzésforma illik hozzád? Töltsd ki tesztünket és nyerj!