Indítsátok a napot csokoládés-pisztáciás zabkásával!

A zabkása ezerféleképpen elkészíthető, de mi most egy olyan változatot mutatunk, aminek egyszerűen lehetetlen ellenállni.

r18e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

5 dl tej | 6 dkg étcsokoládé | 20 dkg finom szemű zabpehely | 10 dkg pörkölt pisztácia (lehet sós is):

1. Adjuk a tejhez az apróra tört csokoládét, melegítsük fel kevergetve. Ha a csokoládé megolvadt, adjuk hozzá a zabpelyhet. Főzzük 3-4 percet.

2. Vegyük le a tűzről, szedjük tányérokba, szórjuk meg a durvára vágott pisztáciával. Tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 15 PERC
KALÓRIA: 514 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. októberi számában jelent meg, ahol több zabkása-alternatívát is találhattok.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője