HOZZÁVALÓK EGY 25X30 CM-ES FORMÁHOZ:
Az alaphoz: 25 dkg háztartási keksz
A vaníliás pudinghoz: 6 dl tej | 1 rúd vanília kikapart magjai | 10 dkg cukor | 2 csomag vaníliás pudingpor
Az erdei gyümölcsös pudinghoz: 2 dl víz | 60 dkg erdei gyümölcs | 10 dkg cukor | 2 csomag vaníliás pudingpor
1. Egy 25×30 cm-es tepsit kibélelünk fóliával, majd kirakjuk egy réteg háztartási keksszel.
2. Az erdei gyümölcsös pudinghoz felforralunk 1 dl vizet a gyümölccsel és a cukorral. Botmixerrel pürésítjük, majd besűrítjük a maradék vízzel elkevert pudingporral. Az elkészült pudingot egyenletesen a kekszekre terítjük, teljesen kihűtjük.
3. A vaníliás pudinghoz felforralunk 5 dl tejet, a cukrot és a vanília kikapart magját, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük az 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. A szokásos módon felfőzzük, majd a kihűlt erdei gyümölcsös pudingra rétegezzük.
4. A tetejét befedjük egy réteg keksszel, majd kihűtjük, fóliával lefedjük, néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük. A tepsiből kifordítva, a kekszek mentén felszeletelve tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 3132 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. októberi számában jelent meg, még több pudingos sütemény társaságában.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós