A vasárnapi családi ebéd megkoronázása mindig egy finom édesség, ami után tényleg jöhet a jól megérdemelt szunyókálás. Ha már unod a megszokott süteményeket, rukkolj elő Urbán Gábor gesztenyepüré receptjével, a hatás biztosan nem marad el!
12-14 szelethez:
A piskótához: 4 tojás | 8 dkg cukor | fél csomag sütőpor | 12 dkg liszt | 20 dkg cukrozott gesztenyemassza
A krémhez: 3 dl hideg habtejszín | 20 dkg cukrozott gesztenyemassza
A díszítéshez: 3 dl hideg habtejszín | 5 dkg cukrozott gesztenyemassza
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
2. A masszát kb. 30×30 cm-es, sütőpapírral bélelt sütőtepsibe kenjük, egyenletesen ráreszeljük a gesztenyét, majd 170 ºC-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. 1-2 perc hűlés után, de még melegen feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
3. A kihűlt piskótát letekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Megkenjük a krémhez habbá vert tejszínnel, egyenletesen ráreszeljük a gesztenyét, szorosan feltekerjük. Hűtőszekrénybe tesszük legalább 30 percre dermedni.
4. Tálalás előtt bevonjuk a habbá vert tejszínnel, és reszelt gesztenyemasszával díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 8-10 PERC
KALÓRIA 277 KCAL/SZELET
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes