Így készül a konfitált fokhagyma. A Nők Lapja 2021/10. számának esszéje.

Kicsit bánom, hogy kivételesen egyedül vagyok itthon, mert nincs senki, aki megkérdezné, hogy ugyan már, kedves Gyuri, miért járkálsz körbe-körbe a konyhaasztal körül, mint valami őrült, úgy, hogy közben két kézzel vadul rázod és csörgeted és zörgeted a fejed fölött tartott kislábost. Ugyan, kedves Gyuri, miért szorítod a fedőt a kislábosra, miért rángatod ide-oda olyan heves mozdulatokkal, mintha a kislábos rángatna téged, csak nem valami ármányos gonosz szellemet ejtettél foglyul? Szeretteim szókincse még a képzeletemben is igen választékos és tapintatos.

Ezekre a kérdésekre persze nagyon egyszerű lenne a válasz, azt felelném: Drágáim, hát nem látjátok, nem halljátok, hogy én a nagy fokhagyma-szellemet, a főfokhagyma-esszenciát ejtettem foglyul, vagyis készülök foglyul ejteni? Hát nem halljátok a húsos fokhagymagerezdek csöngését-bongását?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Így készül konfitált fokhagyma Dragomán György szerint.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .