Hozzávalók 24 darabhoz:
25 dkg liszt + a nyújtáshoz 1,5 dl tej | 1,5 dkg friss élesztő | fél evőkanál cukor | fél evőkanál só | 1 evőkanál kacsazsír (helyettesíthető vajjal/margarinnal) | 24 darab koktélvirsli vagy 12 szál frankfurti virsli | 1 tojás a kenéshez
1. A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a tejet, a morzsolt élesztőt, a cukrot, sót és a kacsazsírt. Géppel vagy kézzel kidagasztjuk. Lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, átgyúrjuk.
2. Lisztezett deszkán kb. 40 cm átmérőjű, fél cm vastag kört nyújtunk belőle. 24 cikkelyre vágjuk. A cikkelyeket vékonyra sodorjuk, a szélesebb végénél kezdve beletekerjük a virsliket. A tészta vége a kifli alá kerüljön.
3. A felvert tojással lekenjük a kiflik tetejét, majd 200 ºC-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük őket.
Tipp: Aki szereti, reszelt sajttal is megszórhatja a tojással megkent kifliket.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + KELESZTÉS
SÜTÉS 20 PERC
KALÓRIA 105 KCAL/DARAB
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/3. lapszámában jelent meg.
Recept és fotó: Nagy Tünde