A húsvétot megelőző zöld csütörtökön a hagyomány szerint valami zöldet kell enni, de ezek az ételek a többi napon is jó választást jelentenek. Frissek, egészségesek, vidámságot hozók!
Brokkolikrémleves rukkolapesztós bagettel
Hozzávalók 4 személyre:
• 80 dkg brokkoli • 2 szál újhagyma • 1,5 liter leszűrt zöldségleves • só, bors A pesztóhoz: • 5 dkg rukkola • 2 dkg mandula • 2 gerezd fokhagyma • 1 dl olívaolaj • 8 szelet bagett
A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát felkarikázzuk az újhagymával együtt. A zöldséglevest felforraljuk, beletesszük a brokkolit, az újhagymát, sózzuk, borsozzuk, 20 percig főzzük, majd darabosra pürésítjük. A pesztó hozzávalóit robotgépben felaprítjuk, sózzuk, és a megpirított bagettre kenve a leves mellé kínáljuk.