Zöldfűszeres csicseriborsó-fasírt, a húsmentes kedvenc
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
40 dkg főtt csicseriborsó (konzerv) | 1 tojás 2 gerezd fokhagyma | 1 csokor bazsalikom | 1 kis csokor petrezselyem | só, frissen őrölt bors | 7 dkg zsemlemorzsa | olaj a sütéshez
A mártogatóshoz: 28 dkg sűrített paradicsom (2×140 g konzerv) | 2 evőkanál méz | 2 teáskanál csilikrém (vagy 2 csilipaprika, aprítva) | 2 gerezd fokhagyma
1. A lecsöpögtetett csicseriborsót villával pürésítsük, adjuk hozzá a tojást, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott bazsalikomot és petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk a masszát, adjunk hozzá két nagy evőkanál zsemlemorzsát, majd formázzunk belőle lapos kis fasírtokat.
2. Forgassuk meg a maradék zsemlemorzsában, majd közepesen forró olajban süssük aranybarnára a fasírtok mindkét oldalát.
3. A mártogatóshoz keverjük el a sűrített paradicsomot a mézzel, a csilikrémmel, a zúzott fokhagymával, végül sózzuk, borsozzuk. Ezt kínáljuk a fasírt mellé.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
KALÓRIA: 520 KCAL/ADAG
Forró paradicsomleves, hideg időre
Ebben a hűvös időben már jól esik egy-egy tányér forró leves ebédre, vagy akár vacsorára is, ezért előételnek gyerekkorunk egyik nosztalgikus finomságát hoztuk el: a paradicsomlevest! Ez kicsit másképp készül, mint anno a menzai, de nem kevésbé finom. A receptet itt találjátok.
Színes tésztasaláta, borús napokra
A tésztasaláta két dolog miatt is nagy kedvenc: egyrészt olcsó alapanyagokból készül, másrészt nagyon gyorsan megvan. Ráadásul melegen és hidegen is fogyasztható, ami szintén a javára írható. Ide kattintsatok, ha kipróbálnátok!
Mennyei kekszsütemény, sütés nélkül
Desszertnek egy mennyei kekszsüteményre esett a választásunk, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni. Ha reggel összedobjátok, ebéd után már lehet is enni belőle – reméljük, ti győzitek kivárni, nekünk nagyon nehezen ment. ;) A receptet itt tudjátok megnézni.
A zöldfűszeres csicseriborsó-fasírt receptje a Nők Lapja Konyha 2016. novemberi számában jelent meg.
Zöldfűszeres csicseriborsó-fasírt recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője
A többi recept fotója: Nagy Tünde, Vrábel Kriszta, Acsai Miklós