HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
2 fej vöröshagyma | 4 evőkanál sertés- vagy szárnyaszsír | 1 gerezd fokhagyma | 50 dkg sertésvelő | só, bors | 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika | 8 szelet fehér kenyér | 1 fej lila hagyma | 1 kis csokor újhagyma
1. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk 2 evőkanál zsíron, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát is.
2. A velőt megmossuk, a hagymához forgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, 5-10 perc alatt készre sütjük. Megszórjuk pirospaprikával, és botturmixszal összepépesítjük. (Aki darabosabban szereti, villával is összetörheti.)
3. A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk a maradék zsíron egy másik serpenyőben. A forró pirítósokra kenjük a velőkrémet, szeletelt lila hagymával és felkarikázott újhagymával megszórva tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 1281 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. novemberi számában jelent meg.
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Körmendi Imre