Unalmas már a rántott karalábé? Bereznay Tamás bebizonyította, hogy a bundázott zöldségekből némi fantáziával izgalmas és ínyenc falatokat is varázsolhatunk. Nekünk bevált, próbáljátok ki ti is! Recept a Nők Lapja Konyha 2021/4. számából.

Hozzávalók 4 személyre:

2-3 fej karalábé (50-60 dkg) | 4 nagy mozzarellagolyó (4×125 g) | 20 dkg liszt | 3 tojás | 40 dkg zsemlemorzsa | 4 evőkanál szemes mák | só | olaj a sütéshez
A salátához: 20 dkg sárgarépa | 1 csokor hónapos retek | 1 fej lila hagyma | 10 dkg rukkola | 1 citrom leve | 2 evőkanál olívaolaj

1. A karalábét meghámozzuk, fél cm vastag szeletekre vágjuk, enyhén besózzuk, majd a korongok mindkét oldalát kevés olajon egy serpenyőben 1-1 percig pirítjuk.
2. Papírtörlővel szárazra töröljük, és két korong közé egy-két szelet mozzarellát teszünk. Erősen összenyomjuk, majd lisztbe, felvert tojásba forgatjuk, végül a mákkal elkevert zsemlemorzsába panírozzuk, és forró olajban, oldalanként 2-2 perc alatt kisütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük.
3. A saláta hozzávalóit megmossuk, szükség szerint megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd az olajjal és a citromlével összekeverve a karalábé mellé kínáljuk.

Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/4. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.