Almabor fűszer, az ínyenceknek
Hozzávalók:
- 4 csésze cukor (kb. 200 g)
- 4 evőkanál őrölt fahéj
- fél evőkanál őrölt szerecsendió
- fél evőkanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
A hozzávalókat öntsétek egy tálba, keverjétek alaposan össze, majd töltsétek bele egy szép, zárható tetejű üvegbe, és címkézzétek fel. A fűszerkeverék nem csak almaborhoz, hanem például felforrósított almaléhez is passzol, sőt, puncsba is keverhető.
Az eredeti receptet itt találjátok.
Forraltbor-fűszerkeverék, a pikáns ízek kedvelőinek
Hozzávalók:
- 6 db egész fahéj
- 6 egész csillagánizs
- 2 evőkanál szegfűbors
- 2 evőkanál egész szegfűszeg
- 1 evőkanál zöld kardamom
- 1 teáskanál fekete bors
Elkészítés:
A fahéjat és a csillagánizst tegyétek műanyag zacskóba, és törjétek össze apró darabokra. (Mozsárral is lehet próbálkozni, de úgy egy kicsit nehezebb.) Ezután szórjátok bele a darabkákat egy tálba, keverjétek hozzá a többi fűszert is, majd az egészet töltsétek egy üvegbe. Ajándéknak is nagyszerű, de otthoni használatra szintén ajánljuk. ;)
Innen származik a recept.
Mézeskalács fűszerkeverék, nem csak süteményhez
Hozzávalók:
- 2 evőkanál őrölt gyömbér
- 2 evőkanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál őrölt szegfűszeg
- fél teáskanál őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A fűszereket – az előzőekhez hasonlóan – keverjétek össze egy tálban, aztán szórjátok egy tiszta, zárható üvegedénybe. A mézeskalács fűszerkeverékben a legjobb, hogy nemcsak süteményekhez, hanem például forró csokihoz és teához is felhasználható, karácsonyi ízt kölcsönözve nekik.
A receptet itt találtuk.
Szöveg: D.A.
Fotó: savorynothings.com, buzzfeed.com, wonkywonderful.com