A videóra kattintva „belekukkanthattok” a magazinba!
A készülődés öröme
Amikor az idei év lapszámainak témáit kezdtem összeállítani, azon gondolkodtam, milyen jól „kitalálták” a régiek, hogy minden nagyobb ünnep után várhatunk valami újabb eseményt, egy következő családi/baráti összejövetelt, aminek előre örülhetünk a monoton munkanapokon. A nagy karácsonyi láz után máris itt a farsang, kicsiknek jöhetnek a jelmezes bulik, felnőtteknek a bálok, és persze sokan a Valentin-napi programot is hetekig tervezgetik. A rokonok és barátok egy disznóvágáson is emlékezetes napot tölthetnek együtt, nem mellesleg pedig finom falatok kerülhetnek a mélyhűtőbe és a kamrába. Februárban is van tehát bőven olyan alkalom, amikor mennyei falatokat tehetünk az asztalra, legyen az fánk, disznótoros lakoma, kocsonya vagy éppen háromfogásos Valentin-napi menü.
Ezekhez mind adunk recepteket, és persze további izgalmas ételeket is kínálunk. Főzünk például csirke- és kacsamájjal, mutatunk rakott zöldségeket és házi raviolikat, és azoknak is van ötletünk, akik saját sütésű, szuper feltétekkel megrakott bagettet ennének reggelire.
Az édesszájúaknak mézes süteményeket alkottunk, amiket elkészítve könnyebb elviselni a hideg évszak utolsó napjait.
Márciusban már a húsvéttal foglalkozunk, így bőven lesz idő a vendégváró finomságok kitalálására, a következő nagy ünnepi készülődésre. Addig is élvezzék velünk a tél minden örömét!
Kajári Zsófia, felelős szerkesztő
Előfizetési lehetőség
Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek, vagy az alábbi képre különleges karácsonyi akciónkért!