Tanja Dusy: Smörgas – Finomságok a deszkán
Partvonal Kiadó, 4999 Ft
A májusban megjelenő könyv a svéd étkezési szokások rejtelmeibe, ezen belül is smörgasbordba enged bepillantást. Hogy mit jelent ez? Az asztal tele van mindenféle finomságokkal, amiket elegáns és kreatív módon tálalnak egymás mellett a vendéglátók. Tapasok, kenőkrémek, sajtok és húsok, valamint friss zöldségek is szerepelnek a falatok között, amelyek változatos formában találhatók meg ebben a kötetben.
Várható megjelenés: 2019. május 9.
A könyvet itt tudjátok előrendelni.
Beh Mariann: A kert konyhája – Négy évszak ehető növényei receptekkel
Boook Kiadó, 5990 Ft
48 fantasztikus receptet találhattok Beh Mariann könyvében, amiben a különleges képi világ mellett érdekes dolgokat tudhattok meg az ehető növények termesztéséről, gyűjtéséről és feldolgozásáról. Saját pestó, herbateák és a négy évszak alapanyagaiból készült ételek is helyet kaptak a kiadványban. Érdemes beszerezni!
Megjelenés éve: 2018
A könyvet itt rendelhetitek meg.
Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage – Könnyű és egyszerű
Alexandra Kiadó, 7800 Ft
Ízletes kalandot, sőt felfedezőutat kínál Hugh Fearnley-Whittingstall, aki szakácskönyvében megpróbál elszakadni a búzaliszttől és a tejtermékektől, ezek helyett pedig új gabonafélékkel, olajokkal és izgalmas kombinációkkal kísérletezik egy egészségesebb életmód megteremtése érdekében. Ahogy ő maga írja: „ezekből áll össze életünk vadonatúj fűszerkeveréke.”
Megjelenés éve: 2018
A könyvet itt rendelhetitek meg.
Csákvári Péter, Pelyvás Alex, Szatmári Feri: Mentes konyha
Central Könyvek, 2980 Ft
Ha valamilyen ételérzékenységben szenvedtek, akkor sem kell lemondanotok a finom ételekről és az evés élvezetéről. Ezt üzenik a kiadvány megálmodói is, akik olyan recepteket osztanak meg, amelyek között találhattok húsmentes, tojásmentes, gluténmentes, laktózmentes, sőt cukormentes fogásokat is. Hagyományos ételek, új felfogásban és egyszerűen – ezt kínálja a Mentes konyha.
Megjelenés éve: 2018
A könyvet itt rendelhetitek meg.
Christian Guth, Burkhard Hickisch: Zöldturmixok – Egészséges és tápláló zöldség- és gyümölcssmoothie-k
Central Könyvek, 2800 Ft
Ha szeretitek a smoothie-kat és gyakran kezditek az energiadús italokkal a napot, akkor ez a könyv nektek való. A több száz recept mellett többek között arra is kitér a szerzőpáros, hogy miért ennyire egészséges a zöldturmix, miként érdemes fogyasztani, hogyan építhető be a diétába, a salaktalanításba, az izomépítésbe, valamint a bőr megszépítésének folyamatába.
Megjelenés éve: 2015
A könyvet itt rendelhetitek meg.
Yotam Ottolenghi: Egyszerűen
GABO Kiadó, 5990 Ft
Több mint 130 recept található a jövő hónapban megjelenő Egyszerűen című könyvben, amiből megtudhatjátok, hogyan lehet 30 perc alatt finom és változatos fogásokat készíteni hétköznap esténként, sőt a hétvégéken is. Hogy mi vár rátok? Gyönyörű képekkel illusztrált receptek, amelyekhez csupán egy serpenyőre és némi gyakorlatra lesz szükségetek.
Várható megjelenés: 2019. május 17.
A könyvet itt tudjátok előrendelni.
Anjali Shah: Szuper babaételek
Alexandra Kiadó, 4500 Ft
A kisbabákra is gondoltunk, ezért ajánljuk Anjali Shah szakácskönyvét is, ami tele van egészséges és egyszerű receptekkel 6 és 36 hónapos közötti gyermeketek számára. A szerző saját tapasztalatából tudja, mennyire fontos, hogy legyen pár gyorsan elkészíthető és egyben tápláló étel az édesanyák tarsolyában – ezeket gyűjtötte össze ebben a könyvben.
Megjelenés éve: 2019
A könyvet itt rendelhetitek meg.
Szatmári Ferenc: Nemfőzelék – hanem 35 saláta
Libri Kiadó, 3999 Ft
„Főzelékes” Feri ezúttal salátarecepteket szedett csokorba és a tőle jól megszokott stílusban mutatja meg, mennyi lehetőség rejlik a salátában és a zöldségekben. Egészséges és kifejezetten tavaszi menüket próbálhattok ki, de semmiképpen se lepődjetek meg, ha egy receptben látjátok a körtét és a padlizsánt vagy éppen az áfonyát és a csicseriborsót…
Megjelenés éve: 2018
A könyvet itt rendelhetitek meg.
Rachel Lane: Grillezzünk szabadon!
Kossuth Kiadó, 3400 Ft
Elővettétek már a grillsütőt? Ha még nem, akkor itt az ideje, főleg, hogy egy remek kiadványt is ajánlunk a finomabbnál finomabb ételek elkészítéséhez. Húsok, halak, zöldségek és mártogatók is helyet kaptak benne, amiket a családdal és a barátokkal tavasztól őszig sorra el is készíthettek.
Megjelenés éve: 2017
A könyvet itt rendelhetitek meg.
Kis-Varga Judit: Csak a süti – Csak a Puffin
Festa Bt., 5790 Ft
Nem hagyhatjuk ki a sorból a süteményeket sem, ezúttal a Csak a Puffin gasztroblog szerzőjének receptgyűjteményét ajánljuk, amelyben 60 modern és egyszerűen elkészíthető édességet találtok. Legyetek kezdők vagy haladók a konyhában, biztosan lesz itt kedvetekre való recept, amivel bárkit elkápráztathattok a környezetetekben.
Megjelenés éve: 2019
A könyvet itt rendelhetitek meg.
Összeállította: Légrádi Júlia
Nyitókép: Getty Images
Borítóképek: a kiadók oldalairól