„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!
Gyakran friss, néha fagyasztott
Amíg nem volt gyerekem, valahogy mindig találtam rá időt, hogy főzzek valamit, még a legnagyobb hajtásban is. (Vagy nem volt lelkifurdalásom, ha kifőzdékben vásárolt ételt ettünk, esetleg lecsúszott néhány gyorséttermi csípős csirkeszárny.) Nem is igazán értettem azokat az anyukákat (beleértve a sajátomat is), akik vasárnaponként lelkesen dobozolták-fagyasztották a megmaradt finomságokat. Mostanra persze megvilágosodtam, és én lettem a mélyhűtőben tárolt bolognai szósz vagy éppen húsgolyó legnagyobb barátja: csak előkapom, felolvasztom, és máris házi kosztot tudok tenni a bölcsődében éhségsztrájkot folytató lányom elé. Mivel azonban egy idő után unalmas a bolognais tészta és a finomfőzelékhez kínált húsgolyó is, új ötleteket kerestem. Ez volt az alapötlete annak az anyagnak, amiben a gyakran készített, remekül fagyasztható alapételekből izgalmas fogásokat kreáltunk, így máris változatosan tálalható a maradék pörkölt vagy éppen gnocchi.
Természetesen azért a „szezonális hozzávalókból, frissen és változatosan főzünk” alapelvet sem felejtettük el, és rengeteg ínycsiklandó receptet mutatunk: sütőtökös tésztákat, Márton-napi libákat, fűszeres bundában sült húsokat, valamint laktató szalonnás fogásokat és leveseket. Alkottunk kiadós, ínyenc falatnak is beillő óriás szendvicseket és vitaminban gazdag Buddha-tálakat is. A desszertes anyagok összeállításakor figyelembe vettük, hogy a zord időben már szívesebben állunk neki a több munkát igénylő édességeknek, ajánlunk blundel tésztából formázott süteményeket, valamint isteni túrós falatokat is. Az édesszájúaknak (és a karácsonyra készülőknek) sem kell már sokat várniuk, november 12-én megjelenik Desszert különszámunk, amiben több mint 120 ünnepi ötletet kínálunk a kedves olvasóknak.
Kajári Zsófia, felelős szerkesztő