BEREZNAY TAMÁS: Kezdjük a Kenyérlelke Fesztivállal, aminek évek óta az egyik fő szervezője vagy, és amiről tudom, hogy a szívügyed.
TILL ATTILA: Ez érdekes dolog, mert valahogy elkezdett távolodni a világ a szénhidráttól, ugyanakkor egy jó kenyér vagy minőségi péksütemény nagyon felemelő dolog. Ha egy olyan pékségbe mész be, ahol sütnek is, az úgy indít be és határozza meg a napodat, mint semmi más. Az ember ki van szolgáltatva bizonyos dolgoknak, de ez jófajta kiszolgáltatottság, mert ha bemész, neked ott véged. Amikor veszel egy tisztességes croissant-t, vagy eszel egy nagyon komoly kenyeret egyszerűen csak vajjal, akkor visszatérsz az ember egyik ősi alapélményéhez. Ha számokat társítanánk az ételekhez, és meg kellene határozni, hogy melyik az első számú, elég sanszos, hogy a kenyér lenne az.
Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak
500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.