A nyári grillpartik hangulata semmihez se fogható, ezért a júliusi Nők Lapja Konyhában több ínycsiklandó receptet is mutatunk, hogy minden hétvégére jusson egy-egy kipróbálható darab. Akkor sem kell kétségbe esni, ha nincs grillsütő otthon, esetleg rossz az idő, mert a húsok egy kevés olajjal akár serpenyőben is megsüthetők.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg sertésszűz, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kávéskanál szárított majoránna, 4 evőkanál fekete szójaszósz, 2 evőkanál dijoni magos mustár, 3 dl világos vagy barna sör, só, kevés olaj
1. A húst lehártyázzuk, 6 dkg-os érméket vágunk belőle. Az olívaolajat meglangyosítjuk, beleszórjuk a majoránnát, majd hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a szójaszószt és a mustárt.
2. A hússzeleteket bedörzsöljük a szójás keverékkel, egy keverőtálba tesszük, és ráöntjük a sört. Lefedjük, és legalább 3 órát hagyjuk a hűtőben állni (vagy egész éjszakát).
3. Nyársra húzzuk, megsózzuk, kevés olajjal megkenjük, majd közepes meleg grillen minden oldalát megsütjük. Kínálhatunk mellé salátát, fóliában sült burgonyát.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + PÁCOLÁS ÉS SÜTÉS
KALÓRIA 425 KCAL/ADAG
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020. júliusi lapszámában jelent meg.
A Nők Lapja Konyha júliusi számát keressétek az újságárusoknál, vagy vásároljátok meg digitális formában a Digitalstand felületén!
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.