Sokan a vakáció ideje alatt is szívesebben főznek maguk. Jó, ha ilyenkor az apartmanban vagy a nyaralóban csupa gyorsan elkészíthető, mindenki által kedvelt fogás kerül az asztalra.
Csirkenyárs paradicsomos kuszkuszsalátával
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kg filézett csirkecomb • só • 1 evőkanál szárított oregánó • 1 teáskanál szárított kakukkfű • 2 gerezd fokhagyma • 4 evőkanál olívaolaj • 20 dkg kuszkusz • 1 csokor petrezselyem • 50 dkg paradicsom • 2 szál újhagyma • 1 citrom leve
A filézett húst 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. Megsózzuk, és megszórjuk a fűszerekkel. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, a húshoz adjuk, összeforgatjuk az olajjal. Összekeverjük, majd hűtőszekrényben pihentetjük 1-2 órát. Három dl vizet felforralunk 1 teáskanál sóval, majd a kuszkuszra öntjük, lefedjük 10-15 percre, hogy a kuszkusz beszívja az összes vizet. A petrezselymet felaprítjuk, a paradicsomot megmossuk, apróra felkockázzuk, az újhagymát felkarikázzuk. A kuszkuszhoz adjuk a zöldségeket, belenyomjuk a citrom levét, óvatosan összekeverjük. Sózzuk, majd fogyasztásig a hűtőben tároljuk. A húst fanyársakra húzzuk, és tepsire helyezzük. 180 oC-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. A salátával tálaljuk.