Hozzávalók 4 személyre (előételként):
1 csokor újhagyma, 3 evőkanál olaj, 20 dkg csiperkegomba, 1 darab salátacukkini, só, frissen őrölt bors, 1 szál sárgarépa, 5 dkg füstölt sajt, 10 dkg bulgur-quinoa keverék (vagy 5-5 dkg összekeverve), 4 darab kaliforniai paprika, 40 dkg paradicsomszósz, 1 gerezd fokhagyma
1. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, pirítjuk, majd beletesszük az almareszelőn lereszelt cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a tisztított, lereszelt répát és a reszelt sajtot.
2. A bulgur-quinoa keverékét kétszeres mennyiségű lobogó, sós vízben megfőzzük, majd összekeverjük a zöldségekkel.
3. A kaliforniai paprikákat megtöltjük vele, kerámiatálba tesszük. A paradicsomszószt ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd a paprikák alá öntjük. 200 ºC-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 40 PERC
KALÓRIA 284 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/7-8. lapszámában jelent meg.
(Kiemelt fotó: Nagy Tünde)